OM MIG

Efter att i många år arbetat inom ekonomi, marknad, försäljning och administration kom jag sommaren 2013 till insikt om att det är människor och relationer jag brinner för och vill arbeta med. Min egen skilsmässa året innan hade också fått mig att se över mig själv och mitt liv. Vem är jag och vem vill jag vara? 
Jag har alltid varit intresserad av personlig utveckling och på att hitta nya vägar för att kunna leva livet full ut. Jag tror att livet kan ge oss så mycket mer om vi lyssnar inåt. Jag känner idag en enorm tacksamhet för de kriser jag har gått igenom och de erfarenheter och den visdom det har gett mig. När jag insåg att jag har en högkänslig personlighetstyp (HSP) kunde jag också förstå mig själv bättre och inse att det faktiskt inte är något fel på mig, som jag länge trodde. Min högkänslighet är för mig en superkraft när jag använder den på rätt sätt.

(Här kan du läsa mer om HSP)

Jag har en utbildning till Friskvårdspedagog i grunden. Efter det har jag arbetat i en mängd olika branscher och i olika roller. I både stora som små företag. Jag har gått utbildningar inom bland annat grafisk design, marknadsföring och ekonomi. Men det var när jag hösten 2013 klev in genom dörrarna till HumaNova och började den 4 år långa utbildningen, och startade min egen inre resa på riktigt, som jag kände att jag verkligen hittat min plats och min uppgift. Redan innan jag började min utbildning till samtalscoach och samtalsterapeut kände jag starkt för att hjälpa framförallt unga kvinnor och föräldrar att stärka sin självkänsla för att i sin tur kunna ge bästa förutsättningarna för deras barn. Så därför har jag även byggt på min utbildning med Seminarie- och Familjehandledare hos FamilyLab . (Jesper Juuls internationella nätverk som utgår från ett relationistiskt förhållningssätt). 


Jag har ett holistiskt synsätt där kropp och själ hör ihop. Vi behöver se till alla aspekter i livet, psykiskt, socialt, fysiskt, känslomässigt och andligt välmående. Alla delar är lika viktiga.

Så jag är så tacksam och glad att kunna komplettera samtalen med healing, klangmassage och klangmeditationer som kan hjälpa till att lösa upp blockeringar som kanske är svåra att sätta ord på. 

För att hålla mig uppdaterad och utveckla mig själv går jag kontinuerligt i handledning och vidareutbildar mig inom olika inriktningar för att på bästa sätt kunna möta mina klienter.


Min kreativa sida har också funnit sitt uttryck via mina smycken, Mala halsband och armband som jag tillverkar och säljer. Det har dessutom gett mig ett ökat intresse för kristaller och stenar och vad de står för och den kraft de innehar.

Livet är magiskt när vi lyssnar inåt och följer vårt hjärta.

Ulrika Håkans


Utbildningar/kurser inom personlig utveckling:

Friskvårdspedagog (Högskolan Gävle)
Diplomerad Samtalscoach inom psykosyntes (HumaNova)
utbildningen är EMCC-certifierad
Diplomerad Samtalsterapeut i Psykosyntes (HumaNova) Basutbildning i Integrativ psykoterapi Steg 1.

Diplomerad Seminarie- & Familjehandledare (FamilyLab)

Interpersonell neurobiologi - helhet och detaljer (Svenska Imagoinstitutet)

MI - Motiverande Samtal - Grundutbildning

Reiki - Grad 1, Usui System of Natural Healing (Lärare: ReikiMaster Carina Dangoor)

SoundHealing Klangmeditation/Klangmassage utbildning (Lärare: Annika Lynton)

Kvantumhealing/Modern shaman utbildning - modul 1 - (LifeGuide - Bee Thufvesson) 


Som diplomerad Samtalscoach och Samtalsterapeut vid HumaNova och som medlem  i Psykosyntesförbundet har jag förbundit mig att följa deras etiska regler.

Jag har patientansvarsförsäkring.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller vill boka en tid, maila eller ring 070-5434004

Jag innehar F-skattsedel